Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

break Danc


Το Breakdancing ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 60 και εξαπλώθηκε τις δεκαετίες του 70 και του 80 ανάμεσα στη νεολαία που ζούσε σε μεγαλουπόλεις. Πρωτοεμφανίστηκε στη Νέα Υόρκη, κυρίως μεταξύ των μελών της Αφρο-Αμερικανικής κοινότητας. Είναι αδύνατον να εντοπίσει κανείς από πού προήλθε αυτός ο χορός, αλλά πολλοί υποθέτουν ότι μπορεί να προήλθε απο το "Lindy Hop" και το "Charleston". Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των χρόνων το breakdancing δανείστηκε ελεύθερα από όλους τους τύπους χορών και πολεμικών τεχνών. Το μόνο που χρειάζεται είναι να παρακολουθήσετε ένα breakdancer για λίγα λεπτά προτού αρχίσετε να δείτε ομοιότητες με το Κung Fu σε συνδυασμό με κινήσεις από το χορευτικό οπλοστάσιο ενός Bboy ή Bgirl.

Ο James Brown ήταν ο πραγματικός νονός του breakdancing. Το 1969 είχε τεράστια επιτυχία με το smash hit του "Get on the Good Foot". Ο χορός που προέκυψε από αυτό το τραγούδι πήρε την ονομασία "Good Foot", που μετονομάσθηκε σύντομα σε "B-boy". Δεν πέρασε πολύς καιρός και ο DJ Afrika Bambaataa κατέστησε δημοφιλές το breakdancing με διάφορες μουσικές αλλαγές που επηρέασαν την κοινότητα του breakdancing για πάντα. Το 1977 διάφορα συγκροτήματα breakdancing διαμορφώθηκαν γύρω από τη Νέα Υόρκη. Ένα τέτοιο πήρε την ονομασία Rocksteady συγκρότημα. Με τη βοήθεια του Bambaataa εκτόξευσαν το breakdancing στο αποκορύφωμα της επιτυχίας. Αυτή η νέα μορφή του breakdancing που προέκυψε, ξεχώριζε από το παλιό στυλ του breakdancing από μια ποικιλία νέων αερόβιων κινήσεων, στροφών του κεφαλιού και των χεριών καθώς και πεταγμάτων, που άρχιζαν να γίνονται κοινή πρακτική.


Σήμερα μπορείτε να δείτε το breakdancing να εξαπλώνετε στο ρεύμα της εποχής. Δημοφιλείς καλλιτέχνες εισάγουν τα στοιχεία του breakdancing στα hip-hop και Pop βίντεο και όλο και περισσότερες σχολές χορού το προσφέρουν ως επιλογή χορού μιας και έχει γίνει δημοφιλής μέσω των ταινιών του Χόλυγουντ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου